preloader

Mixing

Wat is mixen?

Als je het woord ‘mixen’ – ofwel ‘mengen’ – heel letterlijk neemt, zou je kunnen denken dat je gewoon alle muziek in de juiste verhouding bij elkaar gooit, totdat je een lekkere mix hebt. Dat is misschien bij het bereiden van voedsel het geval, maar bij geluid mixen is dat nog maar het begin. Tenminste, als je een beetje dichter in de buurt wilt komen van die geweldig klinkende, professioneel geproduceerde songs van jouw favoriete artiest op Spotify of YouTube. Enkele andere belangrijke tools bij het audio mixen in DAW-software zijn namelijk de compressor, de equalizer, reverb- en delay-effecten en het gebruik van stereo

Firecrate Recording Studios maakt heldere en volle mixen, terwijl het onderscheid tussen de instrumenten en vocalen duidelijk blijft. Alles word goed uitgebalanceerd en hierna worden er effecten over de tracks heen gelegd om het beste geluid te krijgen.

Aangezien we zelf ook muzikanten zijn horen we dingen als geen ander. We weten waar de knelpunten kunnen zitten in de overlappende instrumenten en hoe we dit kunnen behandelen.

Aangezien het uiteindelijk JOUW muziek is, heb jij het laatste woord. Wil je iets anders hebben, iets nabewerkt, andere effecten, beetje meer of minder reverb hier of daar? Geen probleem! We gaan voor het resultaat waar jij gelukkig van wordt.

Heb je zelf al tracks opgenomen en wil je deze door ons laten mixen? Je kan ze dan aan ons aanleveren, waarna wij ermee aan de gang gaan. Zorg ervoor dat alle stems (losse sporen) geconsolideerd zijn en hetzelfde startpunt hebben om timing issues te voorkomen.

Uiteraard mixen wij ook de sporen die bij ons zijn opgenomen. Boek je speedrecording bij ons? Dan kan je bij het gehele proces aanwezig zijn.

2022 Firecrate. Alle rechten voorbehouden.